اپل موزیک، اسپاتیفای، یوتیوب موزیک یا Tidal؛ کدام سرویس استریم موزیک بهترین است؟

|
16 شهریور 1402

دوران دانلود و سازماندهی مجموعه‌های گسترده از موسیقی‌های گوناگون گذشته است (اگرچه برخی از ما هنوز هم علاقه به استفاده از شیوه‌ها و روش‌های قدیمی پخش موزیک داریم). زمان می‌گذرد و امروز، بهترین سرویس‌های پخش موسیقی و پادکست، بیش از هر زمان دیگری در دسترس قرار دارند. این سرویس‌ها می‌توانند تجربه شنیداری شما را کاملاً متحول کنند؛ دسترسی به میلیون‌ها آهنگ را به شما بدهند و با قابلیت‌های جدید و جذاب خود، شما را شگفت‌زده کنند و آهنگ‌هایی مناسب با علایق شما را ارائه می‌دهند.

اسپاتیفای به لطف کتابخانه وسیع و دسترسی آسان به آن، پرچمدار -و در یک بازه زمانی، تنها- گزینه ما برای پخش موزیک بود. اما امروز، در سال 2023 رقابت بسیار جدی است. اسپاتیفای مدتی است که قابلیت پخش صدایی با وضوح بالا را نوید می‌دهد؛ اما به وعده‌های خود عمل نکرده است. از سوی دیگر اما، سرویس‌هایی مانند Tidal، اپل موزیک و YouTube Music وجود دارند و که قابلیت‌های گسترده‌ای را عرضه کرده‌اند و گاها، صدایی با کیفیتی به مراتب بالاتر از اسپاتیفای را ارائه می‌دهند.

انتخاب بهترین سرویس پخش موسیقی که شایسته هزینه شما باشد؛ اکنون آسان‌تر از همیشه به نظر می‌رسد؛ زیرا ما به‌طور گسترده و دقیق، فهرستی از نکات مثبت و البته، نکات منفی هر یک را برای شما لیست کرده‌ایم و فاکتورهایی نظیر کتابخانه موسیقی، کیفیت صدا، سیستم پیشنهاددهی و… را بررسی کرده‌ایم تا شما را به سمت انتخابی دقیق‌تر هدایت کنیم.

در کنار معرفی اختصاصی هر یک از 4 سرویسی که نام بردیم؛ بهتر است در نظر داشته باشید که تا جای ممکن از سخت‌افزار مناسب استفاده کنید تا بهترین تجربه ممکن را داشته باشید. هدفون، اسپیکر یا هر دستگاه دیگری که استفاده می‌کنید، بهتر است قابلیت پخش موسیقی با کیفیت بالا را داشته باشد. خب با ذکر این مقدمه، سراغ بررسی سرویس‌های پخش موسیقی می‌رویم.

  تایدال (Tidal)

ویژگی‌های مثبت:

  • صدایی با کیفیت بالا
  • پخش موزیک ویدیو
  • رابط کاربری عالی

ویژگی‌های منفی:

  • سرویس HiFi گران است.
  • لیست‌های پخش به اندازه Spotify روان و کاربر پسند نیستند.
  • قابلیت پخش پادکست وجود ندارد.

اپل موزیک، اسپاتیفای، یوتیوب موزیک یا Tidal؛ کدام سرویس استریم موزیک بهترین است؟

سرویس پخش مورد علاقه عده‌ای از دوستداران موسیقی، Tidal، برای اولین بار در سال 2014 راه‌اندازی شد؛ اما بسیاری از افراد، اولین بار یک سال بعد هنگامی که توسط JayZ در یک رویداد پرستاره در مارس 2015 معرفی شد؛ در مورد آن شنیدند. طبق گزارش‌ها، در مارس 2021، بخش بزرگی از این سرویس استریم به جک دورسی (مدیر عامل سابق توئیتر) به فروش رسید؛ این سرویس از نظر ظاهری، چندان بی‌شباهت به اسپاتیفای نیست. با این حال، دو مورد کلیدی وجود دارد که آن را متمایز می‌کند.

اولین مورد این است که مالکیت هنرمند در این سیستم پخش لحاظ شده است. این بدان معناست که مبلغ بهتری (نه لزوماً بهترین مبلغ) به موزیسین‌ها می‌رسد؛ و به آن‌ها بیش‌تر از بسیاری از سرویس‌های استریم دیگر پرداخت می‌شود.

مورد دوم این است که شنوندگان نیز به لطف صدای فوق‌العاده با کیفیت CD، به ازای پولی که می‌دهند؛ خدمات بهتری دریافت می‌کنند. به خصوص اگر مایل به پرداخت هزینه اضافی برای اشتراک پریمیوم Tidal، HiFi Plus هستید. این بدان معناست که اگر گوش دادن موسیقی را امری جدی تلقی می‌کنید؛ فایل‌های  MQA (تأیید شده با کیفیت اصلی) می‌توانند تجربه‌ای فوق‌العاده را برای شما به ارمغان بیاورند. گفتنی است که در آوریل 2023 در پرسش و پاسخ Reddit AMA، Jesse Dorogusker، مدیرعامل Tidal فاش کرد که پلتفرم استریم، به‌زودی صدای FLAC با وضوح بالا را به اعضای HiFi Plus معرفی خواهد کرد که در این صورت، تجربه گوش دادن به موزیک، یک لول بالاتر خواهد رفت. احتمالات هدف Tidal از معرفی این قابلیت، جلو انداختن خود در رقابت با اسپاتیفای است.

اگرچه Tidal در کل سرویس پخش فوق‌العاده‌ای است؛ اما هزینه اشتراک 19/99 دلاریTidal HiFi Plus هزینه‌ای قابل توجه است که البته می‌توان علت آن را اسفاده از فناوری‌های افزایش کیفیت صدا دانست.

این مبلغ برای برخی هزینه بسیاری محسوب می‌شود و برای برخی نیز، اساسا هزینه‌ای بیهوده است؛ به خصوص اگر قبلاً روی سخت افزار صوتی خود سرمایه‌گذاری کرده باشند؛ مانند خرید یک هدفون مناسب با قابلیت Noise Cancelling. سرویس Tidal یک سرویس پخش آنلاین با قابلیت پخش فایل‌های صوتی Lossless و high-res است که کیفیت مناسبی از پخش را برای شما فراهم می‌کند.

اگر به این سرویس علاقه‌مند هستید؛ می‌توانید با استفاده آزمایشی رایگان 30 روزه شروع کنید. البته ممکن است تفاوتی بین Tidal و سایر سرویس‌ها متوجه نشوید؛ زیرا کیفیت فایل‌ها در نسخه رایگان محدود شده است؛ اما با خرید اشتراک پولی ممکن است تفاوتی معنادار را بین Tidal و سایر سرویس‌ها متوجه شوید.

اپل موزیک (Apple Music)

ویژگی‌های مثبت:

  • کتابخانه موسیقی عظیم
  • قابلیت ادغام موزیک‌های شخصی
  • صدای بدون افت کیفیت (Lossless Audio) و صدای فضایی (Spatial Audio)
  • قابلیت Music Discovery

ویژگی‌های منفی:

  • Spotify توصیه‌های بهتری را ارئه می‌کند.
  • پخش پادکست در یک برنامه جداگانه قرار دارد.
  • ورژن موبایلی کمی بی‌نظم است.

اپل موزیک

اپل موزیک، بیش از 90 میلیون آهنگ در کتابخانه عظیم خود و همچنین موزیک ویدیوها و موارد انحصاری دیگری را ارائه می‌دهد. صادقانه بگوییم؛ ترک‌های زیادی وجود ندارند که در این کتابخانه عظیم نباشند. اپل موزیک توصیه‌هایی برای کشف آهنگ‌ها و هنرمندان جدید به شما ارائه می‌کند؛ آن هم از طریق فهرست توصیه‌ها، لیست‌های پخش انتخاب شده یا ایستگاه‌های رادیویی دیجیتال که در هر ساعت و هر روزی فعال هستند.

همچنین می‌توانید تمام موسیقی‌هایی را که در حال حاضر در iTunes دارید به این سرویس اضافه کنید تا همه چیز را در یک پلتفرم داشته باشید. در حالی که برای استفاده از Apple Music نیازی به داشتن تمامی محصولات اپل ندارید؛ اما همان‌طور که ممکن است انتظار داشته باشید؛ تمامی دستگاه‌های اپل و همچنین دستیار هوشمند اپل، سیری به‌طور یکپارچه با سرویس پخش این شرکت کار می‌کنند.

همچنین، با استفاده از دستگاه‌هایی مانند AirPods Max یا AirPods Pro، برخی از ویژگی‌ها مثل صدای فضایی (Spatial Audio)، تنظیمات شخصی‌سازی شده شما و سایر ویژگی‌هایی که ممکن است بعدا معرفی شوند؛ بهتر و دقیق‌تر عمل می‌کنند و شما تجربه بهتری از شنیدن موزیک را خواهید داشت.

برنامه‌های اپل موزیک در پلتفرم‌های مختلف، نرم و روان اجرا می‌شوند و استفاده از آن‌ها، آسان است. برنامه‌ها بی‌جهت شلوغ نیستند؛ اگرچه برخی از آیکن‌ها در برنامه تلفن همراه برای صفحه نمایش کمی بزرگ به نظر می‌رسند و بنابراین، احتمالا تجربه بهتری در ورژن دسکتاپ خواهید داشت. البته این مورد الزاما یک فاکتور منفی نیست؛ بلکه صرفا صحبت از سلیقه و ترجیجات شخصی است.

از ژوئن 2021، اپل موزیک قابلیت‌های جدیدی شامل Lossless (که در واقع خود دو نوع دارد؛ کیفیت Lossless و HiRes Lossless) و صدای فضایی (با پشتیبانی از Dolby Atmos) را به سرویس پخش خود اضافه کرد. همه این‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا بدون هیچ هزینه اضافی، به بیش از 90 میلیون آهنگ به صورت Lossless Audio گوش دهند.

جدای از این موارد؛ قابلیت‌هایی مثل برنامه اختصاصی Apple Music Classical (رایگان همراه با اشتراک شما) و Apple Music Sing نیز وجود دارند. ضمنا هزینه استفاده از سرویس اپل موزیک، 10/99 دلار در ماه برای استفاده فردی و 16/99 دلار در ماه برای استفاده خانواده است که در این طرح، تا 6 کاربر امکان استفاده از این سرویس را دارند.

اما این تمام ماجرا نیست! اپل موزیک همچنین دارای طرحی با قیمت کم‌تر از نصف (4/99 دلار در ماه) به نام Apple Music Voice است. این طرح برای کسانی است که نمی‌خواهند ترک‌های موسیقی را دانلود کنند و ترجیح می‌دهند با فراخوانی Siri، آهنگ‌های خود را گوش کنند.

اسپاتیفای (Spotify)

ویژگی‌های مثبت:

  • لیست‌های پخش شخصی‌سازی شده فوق‌العاده
  • کتابخانه عظیم موسیقی و پادکست
  • رابط کاربری مناسب

ویژگی‌های منفی:

  • صدا با وضوح بالا (hi-res) پخش نمی‌شود.
  • پخش‌کننده وب ضعیف عمل می‌کند.
  • دریافتی هنرمندان چندان بالا نیست.

پشتیبانی از چند دستگاه - اسپاتیفای

اسپاتیفای (Spotify) اولین بار در سال 2008 راه‌اندازی شد و در حال حاضر دارای کتابخانه‌ای با بیش از 82 میلیون آهنگ و 2/2 میلیون پادکست است و ضمنا، یک اشتراک رایگان نیز دارد؛ پس چندان عجیب نیست که در سراسر جهان 365 میلیون کاربر از اسپاتیفای استفاده می‌کنند و این عدد، همچنان در حال افزایش است.

ضمنا بهتر است نگاهی گذرا به قابلیت Spotify AI DJ نیز بیندازید. اگر ایده یک دی جی شخصی را دوست دارید -یک دی جی که با شما صحبت می‌کند و می‌داند که مثلا 10 سال پیش، چه چیزی پخش کرده‌اید- عاشق این قابلیت جذاب و متفاوت از اسپاتیفای خواهید شد.

با این حال، اسپاتیفای چیزی بیش از یک کاتالوگ از آهنگ‌ها و پادکست‌ها است. اسپاتیفای دارای یک رابط بصری زیبا؛ یک سیستم توصیه موزیک خوب که دائما لیست‌های پخش سفارشی‌شده‌اش را تقویت می‌کند؛ ویژگی‌های نوینی که همیشه بروزرسانی و اضافه می‌شوند و ابزارهای اجتماعی که اشتراک‌گذاری را آسان می‌کنند است. به علاوه می‌توانید از اسپاتیفای، تقریباً در همه جا و از طریق هر دستگاهی استفاده کنید.

ویژگی‌های اصلی Spotify شامل کتابخانه فوق‌العاده، تجربه بصری منحصر به فرد و طرح‌های قیمتی مقرون به صرفه است. اما جدای از این موارد، این سرویس پخش موزیک، به دلیل نوآوری مداوم خود از طریق ویژگی‌های جدید، طراحی مجدد، لیست‌های پخش سفارشی‌شده و حتی پیشنهادات جدیدی مانند Spotify Lite، تاحد زیادی از سایر سرویس‌ها متمایز است.

آپدیت‌های اسپاتیفای به‌طور منظم ارائه می‌شوند و تضمین می‌کنند که بهترین تجربه برای کاربر ارائه شود. به‌عنوان مثال، در نوامبر 2021، Spotify یک راه ساده برای مسدود (بلاک) کردن سایر کاربران اضافه کرد. از این طریق، کاربرانی که دوست ندارید لیست پخش شما و سایر فعالیت‌های شما را مشاهده کنند؛ بلاک خواهند شد و از این بابت، نگرانی نخواهید داشت.

یکی از بزرگ‌ترین ایرادات اسپاتیفای عدم پشتیبانی از پخش موزیک با کیفیت بالا است؛ در حالی که برخی از رقبای آن مثل Tidal و Apple Music، کیفیت پخش فوق‌العاده‌ای را به کاربر ارائه می‌دهند. سرویس اسپاتیفای قول داده بود که پخش صدا بدون افت کیفیت (Lossless) و قابلیت CD-quality خود را تا قبل از پایان سال 2021 معرفی کند؛ اما این اتفاق نیفتاد.

علاوه بر این، این سرویس در ابتدای سال 2022 بسیار جنجال‌آفرین شد؛ زیرا میزبان پادکست The Joe Rogan Experience است؛ برنامه پرطرفدار و محبوبی که مجری آن ادعا کرد جوانان سالم به نیازی به واکسن کووید ندارند.

به همین دلیل تعدادی از هنرمندان از جمله نیل یانگ و جونی میچل، ترک‌های خود را از اسپاتیفای حذف کردند. اسپاتیفای در پاسخ به این اتفاقات اعلام کرد به پادکست‌هایی که درباره شرایط پاندمی صحبت می‌کنند؛ هشدار می‌دهد؛ اما در نهایت این سرویس بیش از 2 میلیارد دلار را از دست داد.

هزینه استفاده از اسپاتیفای، 9/99 دلار در ماه برای استفاده فردی و 15/99 دلار در ماه استفاده خانواده است که حداکثر 6 عضو می‌توانند از آن استفاده کنند.

یوتیوب موزیک (YouTube Music)

ویژگی‌های مثبت:

  • قابلیت جست‌وجوی قدرتمند
  • اضافه کردن موزیک ویدیوهای YouTube
  • تعداد زیادی موزیک Live

ویژگی‌های منفی:

  • Music Discovery ضعیف است.
  • جزئیات فایل‌های صوتی نیاز به بهبود دارد.
  • Streamها تا حد زیادی فشرده شده‌اند که ممکن است در این صورت کیفیت کاهش پیدا کند.
  • کتابخانه باید بهتر و کامل‌تر شود.

اپل موزیک، اسپاتیفای، یوتیوب موزیک یا Tidal؛ کدام سرویس استریم موزیک بهترین است؟

این سرویس در هنگام راه‌اندازی چندان ما را تحت تاثیر خود قرار نداد؛ اما به‌نظر می‌رسد که YouTube Music اکنون نسبت به گذشته بهتر است و آماده رقابت شده. رابط کاربری مستحکم و یکپارچه است؛ جست‌وجو عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و موسیقی‌های مختلف را از طریق انبوهی از ویدئوهایی که دارد؛ پیدا می‌کند و حجم کتابخانه چیزی حدود 70 میلیون است.

مشکل اما در جای دیگری است: سطح رقابت بسیار بالا است و همچنان یک مشکل برای یوتیوب موزیک به شمار می‌رود. سرویس‌های دیگری مثل اسپاتیفای و اپل موزیک، غول‌های بازار هستند که باید با آن‌ها مقابله کند و هر دو در حال حاضر خدماتی با کیفیت بالا از هر لحاظ ارائه می‌دهند.

با این حال، چند دلیل خوب برای انتخاب YouTube Music وجود دارد. استفاده از اشتراک رایگان آسان است و بدین‌گونه، هزینه توسط تبلیغات جبران می‌شود؛ البته با پرداخت 10 دلار در ماه می‌توانید در YouTube Music Premium ثبت نام کنید؛ که بدون آگهی است و امکان دانلود را برای گوش دادن آفلاین نیز فراهم می‌کند.

این برنامه از طریق بلندگوهای Sonos و هر چیزی که از Google Assistant پشتیبانی می‌کند؛ مانند دستگاه‌های Google Home یا دستگاه‌های شخص ثالث در دسترس است. همچنین اندروید و iOS هر دو از این سرویس پشتیبانی می‌کنند. در مورد کیفیت صدا، باید گفت که استریم‌ها با کیفیت 256 کیلوبیت بر ثانیه پخش می‌شوند و فرمت فایل‌ها، AAC است.

 

جمع‌بندی

اگر هیچ نیاز خاصی به یک سرویس پخش موسیقی جدید ندارید و صرفا می‌خواهید که آهنگ‌های خود را در دستگاه‌های مختلف پخش کنید؛ به‌سادگی لیست‌های پخش موزیک بسازید و آهنگ‌هایی که آن نرم‌افزار یا سرویس توصیه می‌کند را گوش کنید؛ نیازی هم نیست که خود را درگیر انتخاب بین سرویس‌های مختلف کنید.

همه آن‌ها تا حد زیادی خدمات یکسانی را با کتابخانه‌هایی عظیم از آهنگ‌ها و هنرمندان مختلف ارائه می‌دهند و هر یک ویژگی‌های جالب و منحصر به فرد خود را دارد. اما اگر به دنبال یک پلتفرم خاص از نظر تجربه، کیفیت صوتی یا رابط کاربری هستید؛ آن‌گاه بهتر است که کمی گزینشی‌تر عمل کنید و فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیرید.

به‌عنوان مثال، اگرچه تمام سرویس‌های پخش موسیقی که معرفی کردیم تاحدودی رابط کاربری مشابهی دارند؛ اما کاملا یکسان هم نیستند. اگر سرویسی که در نظر دارید نسخه آزمایشی رایگان دارد؛ قطعا ارزش دارد که ثبت نام کنید تا ببینید که آیا عملکرد و رابط کاربری آن را دوست دارید یا خیر. اکثر مردم پس از یک یا دو هفته استفاده از هر برنامه جدیدی، کار با آن را به‌خوبی یاد می‌گیرند. اما احتمالا Spotify و Tidal بهترین عملکرد را داشته باشند و بهتر بتوانید با آن‌ها ارتباط بگیرید.

علاوه بر این، باید بررسی کنید که آیا هنرمندان مورد علاقه شما در پلتفرم پخش موسیقی که قصد ثبت نام در آن را دارید در دسترس هستند یا خیر. این روزها بیش‌تر هنرمندان را در اکثر پلتفرم‌ها خواهید یافت؛ اما هنوز هم تعدادی از هنرمندان هستند که در برخی از سرویس‌ها حضور دارند و در برخی دیگر خیر. به‌عنوان مثال، در اوایل سال 2022، نیل یانگ و جونی میچل هر دو ترک‌های خود را از Spotify به دلیل جنجال های مداوم پیرامون The Joe Rogan Experience حذف کردند.

نکته دیگر کیفیت صدا است. در سال 2022، بسیاری از سرویس‌های پخش موسیقی که در این فهرست به آن‌ها اشاره شد؛ کیفیت آهنگ‌هایی را که ارائه می‌کنند؛ افزایش داده‌اند. در حال حاضر، اپل موزیک و Tidal هر دو کیفیت پخش بسیار بالایی دارند و هر دو، صدا را با وضوح بالا عرضه می‌کنند. حتی اسپاتیفای یک قابلیت پخش با کیفیت بالا به نام Spotify HiFi را معرفی کرده‌است؛ البته اگرچه قول داده بود که این گزینه فوق‌العاده را تا پایان سال 2021 ارائه کند؛ اما خب این اتفاق نیفتاد.

با در نظر گرفتن همه این‌ها، هنوز هم تفاوت‌هایی از نظر هزینه‌ای که باید بپردازید؛ تعداد آهنگ‌هایی که می‌توانید به آن‌ها گوش دهید و تکنولوژی‌های مختلف پخش و جست‌وجوی موزیک وجود دارند. با در نظر گرفتن همه این فاکتورها، می‌توانید سرویسی که بیش‌ترین همخوانی را با انتظارات و نیازهای شما دارد؛ پیدا و انتخاب کنید.

چنانچه درباره هر یک از این سرویس‌ها، امکان دسترسی به آن‌ها از ایران، هزینه آن و سایر نکات سوالی داشتید؛ می‌توانید با همکاران ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشید. همچنین چنانچه تمایل به خرید هر کدام از مواردی که معرفی کردیم دارید؛ می‌توانید از فروشگاه ما بازدید کنید.

References:

techradar.com

whathifi.com

حتما نظر خودتون رو در رابطه با این مطلب برای ما در زیر بنویس.

وبسایت ما هر هفته به همه‌ی نظر دهنده ها هدیه🎁 میده!

چقدر این مطلب به شما کمک کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *